Block-IT Now BV is opgericht door Maarten Eickholt.

Maarten Eickholt

Maarten heeft dankzij grote belangstelling voor veiligheid producten ontwikkeld door middel van een betonnen constructie in combinatie met een specifiek hydraulisch systeem. Dit concept is gepatenteerd en getest door TNO. Tijdens de ontwikkeling van specifieke product toepassingen werden verschillende producten voor voor de watersector uitontwikkeld. Als adviseurs zijn betrokken op het gebied van water, security Prof.Dr.ir Hennes de Ridder en business development, internationale specialist dhr. Tony Raasveld.

Overige betrokken partijen zijn onder andere, TNO, RWS, Min. Verkeer & Waterstaat, TU Delft, YES-Delft, Hogeschool Rotterdam, Deltares, STOWA, VP-Delta, Syntens, Agentschap NL, Flooproof Holland, Aqua Dock / RDM en de Koninklijke Martens Groep.

Visie 

Prof. Dr. ir. Hennes de Ridder

Block-IT bouwt zijn producten rondom een aantal elementen die alle producten met elkaar gemeen hebben. Alle producten van Block-IT, staan garant voor veiligheid, zekerheid, duurzaamheid en flexibiliteit.

Veiligheid 

Staat voorop in de hele filosofie van Block-IT. Zo is na de TNO test gebleken dat de Block IT concepten meer dan voldoende voldeed aan alle kwaliteitseisen voor veiligheid .

Zekerheid 

Tony Raasveld

Is de tweede pijler van Block-IT is betrouwbaarheid. Ook hier is het concept getest. Met name op het gebied van de faal kans. Zodat risico van niet mobilisatie uitgesloten wordt.

Duurzaamheid 

De producten moeten zonder moeite blijven functioneren. Block-IT gebruikt een geavanceerde mix van beton, in plaats van metaal of ijzer. Beton is niet vatbaar voor krimpen of uitzetten. Hiermee is er weinig onderhoud aan de producten en biedt dit weer zekerheid aan de werking van de producten. Beton heeft een levensduur van tenminste 100 jaar.

Flexibiliteit 

De Block-IT producten zijn op zodanige manier ontworpen, dat ze niet zichtbaar zijn, indien ze niet in gebruik zijn zijn. De producten verdwijnen in de grond en komen naar boven wanneer dat nodig is. Bij Block-IT vinden wij het belangrijk dat de omgeving ook een rol moet spelen bij het plaatsen van de producten. Door de eigenschappen van beton is ook het uiterlijk te veranderen en aan te passen naar de omgeving, door de producten aan de buitenkant te schilderen, kunst op de muren, of zelfs stenen aan de buitenkant die passen bij de omliggende gebouwen. De producten worden aangepast aan de omgeving en de vraag naar functionaliteit. Dit betekent dat de producten specifiek kunnen worden geproduceerd naar hoogte, lengte en breedte. De Block-IT producten zijn dus geoptimaliseerd om omgevingsgericht te functioneren.